138184563 854791775088594 7745521576879216214 n

Харчування при туберкульозі. На що варто звертати увагу!
«При захворюванні на туберкульоз збалансоване та правильне харчування є одними з критеріїв, які відновлюють захисні сили організму (імунітету) та створюють умови для відновлення вражених туберкульозом органів та систем», - зазначає Горенко Галина Олександрівна, головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр Кіровоградської обласної ради».
Основною метою підбору правильних продуктів при туберкульозі є:
✅ покращення харчування організму;
✅ підвищення його захисних сил;
✅ посилення процесів відновлення в ураженому туберкульозом організмі.
Харчування має бути регулярним, збалансованим та включати багато вітамінів та мікроелементів. Хворі мають вживати достатньо:
▫️ білків (м’ясо, молочні продукти, рослинні білки);
▫️ вуглеводів (овочі, фрукти, хлібобулочні вироби);
▫️ жирів (масло, олія, тваринний жир (має бути присутній, але не у великій кількості)).
Пам’ятаємо, що у здоровому тілі, здоровий дух. Тому люди, які не мають шкідливих звичок, збалансовано харчуються, не мають стресів та займаються спортом, рідко хворіють на туберкульоз.
Будьмо здорові!
#СтопТБ#StopTB
PATH
Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health

Календар подій

USAID Horiz Ukranian RGB 2 Color